Årsstämma Alfa Laval 2015

Embedded image permalink

Bolag: Alfa Laval

Var: Sparbanken Skåne Arena Lund

När: 23 april

Vad beslutades: Sedvanliga stämmofrågor. En herre avgick och ersattes men en  kvinna.

Vad sa ordförande i sitt anförande: Ordförande Anders Narvinger hälsade välkomna och sa att det är viktigt att ha en bra balans mellan skuld och kapital. Det har Alfa Laval. Han meddelade också att styrelsen kommer att göra en extern utvärdering av sitt arbete under 2015.

Vad sa vd i sitt anförande: Vd Lars Renström berättade att 2014 var ett bra år för olja, gas och marintrafik.Alfa Laval levererar lösningar och produkter till dessa områden och förljdaktligen har det också givit ett bra finansiellt resultat.  Vd talade också om bolagets mentorprogram för kvinnor och berättade att de har 60 nationaliteter anställda. Bolaget har en  en klausul i alla sina kontrakt med agenter och leverantörer som förbjuder mutor.

Vad frågade Folksam:   Ni säger att Alfa Laval arbetar med att energieffektivisera även era transporter. Kan vd berätta om detta arbete och vad det givit för resultat?
Vad svarade vd: Vd Lars Renström svarade att de vill öka transporterna med fartyg och minska de med lastbil och att de helt vill undvika koldioxid-boven flygtransport. Det är en kostnadsfråga dessutom efersom att deras produkter är mycket tunga. Ibland är det dock kunden som väljer ett miljömässigt sämre alternative.

Övriga frågor:

Övrigt:

Twitterkommentarer från Ansvarsfullt ägande @etikkatten:
Stämman i #alfalavall inleds med film om fågelben, krokodilhjärtan och krabbfötter samt vilkalikheter dessa har med värmeväxlare o separator
Revisorn i #alfalaval inleder med att han leder kören i domkyrkan, udda men intressant
Nån slags separator med bästa kvalla, gjord speciellt för Kina, ser ut som en batter utegrill men kostar en halv mille

Spridningsknappar

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Kommentarer

Inga kommentarer

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller skicka en trackback från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Obligatoriska fält *