Rapport från årsstämma i Fabege

Fabege

Aktieägarsamkväm både före och efter stämman

Var: en källarlokal under Wennergren-Center, Stockholm

När: torsdagen den 26:e mars

Hur många närvarade: ungefär 150 personer

Vad beslutades: väldigt vanliga göromål

Vad sa ordförande Erik Paulsson. Inte så mycket. Han redogjorde för formalia och tjänstgjorde även som stämmans ordförande.

Vad sa vd Christian Hermelin: desto mer. Han fokuserade väldigt mycket kring Arenastaden som är en stor succé för Fabege. Både till beläggning och till hur snabbt man färdigställt området. Hermelin berättade bland annat att Arenastaden är det område utanför city med högst hyror och att hyresgästerna där förväntar sig samma service som om de satt i city.

Vad frågade Folksam: om Fabeges Gröna Hyresavtal. Sparar Fabege pengar på att vara miljövänliga och är det något som kunderna efterfrågar.

Vad svarade vd: ja vi sparar pengar på det. Framför allt sparar vi pengar åt våra kunder. Och tillsammans sparar vi på miljön. Lönsamheten går upp samtidigt som man sparar på miljön, vilket är en bra kombo. Vd berättade även att cirka 85% av nytecknade avtalen är Gröna Avtal. Det är en hygienfaktor idag att kunna erbjuda detta. Det är många kunder som kräver det och det är därför en konkurrensfördel.

Övriga frågor: Aktiespararna ställde frågor om allt ifrån utsikten från penthouse på Wennergren-Center till årsredovisningen. Även frågor från enskilda aktieägare. Bland annat om Fabege precis som Svenska Fotbollförbundet desperat ville göra sig av med Friends Arena. Ordförande svarade där att man inte skulle gå ut med budskapet att man vill sälja något men att allt är till salu.

Tweets från @etikkatten och från stämman:

”Ordförande säger ”oj, jag har aldrig uttalat sådana stora siffror tidigare” när han läser resultaträkningen”

”Valberedningens ordförande konstaterar att det handlar om stora siffror även när det gäller arvoden i #fabege styrelse”

”Aktieägare tycker att det ska uppmärksammas att #fabege har fått ett pris för sitt goda hållbarhetsarbete. Tillbörlig applåd utdelas”

Spridningsknappar

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Kommentarer

Inga kommentarer

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller skicka en trackback från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Obligatoriska fält *