Rapport från årsstämma i NCC

ncc

 

Bolag: NCC

Var: Grand Hôtel, Stockholm

När: 24 mars 2015

Vad beslutades: Traditionella stämmofrågor såsom val av styrelse, ersättningspolicy, ansvarsfrihet åt styrelse osv.

Vad sa ordförande i sitt anförande: Bland annat att styrelsen varit på studieresa till Berlin. En viktig marknad för NCC. Styrelsen har använt konsult för att utvärdera styrelsens arbete. ”Man kan alltid bli bättre”, sa ordförande.

Vad sa vd i sitt anförande: ”Förbättringar handlar inte bara om ekonomi. Nöjda kunder, säkra och hållbara arbetsplatser är lika viktiga”, sa han bland annat. Han talade om många mål bolaget har, bland annat hållbarhetsmål. Klimatmålet är nära att nås. Kemikaliemålet är nått. Återvinningsmålet är nått. Vd ägnade en stund åt arbetsplatsolyckor också. ”Jag vill att alla som arbetar för oss ska komma hem från jobbet varje dag”, sa han.

Vad frågade Folksam: Om hur NCC arbetar för att minska sin klimatpåverkan och nå sitt klimatmål.

Vad svarade vd: Vd svarade att NCC arbetar på ett antal områden, exempelvis med grön el. De erbjuder offerter till kunder med så kallad grön byggarbetsplats. Personalen har miljöbilar som tjänstebilar. ”Det kommer bli tuffare och det kanske inte alla tycker blir så roligt…” Logistik och effektiva transporter är även en kostnadsfördel. NCCs nästa steg är att se ett led bakåt i produktionen för att minska utsläppen hos hos de som tillverkar material åt dem.

Övriga frågor: AMF ställde frågor om hållbarhet. Aktiespararna talade ett bra tag om många andra bolag, visade grafer över aktiekurser och berömde NCC.

Övrigt: Folksam fick vid stämman förtroendet att justera protokollet.

 

Twitterkommentarer från Ansvarsfullt ägande @etikkatten:

Tysta boken = bilderbok som skapar säkrare arbetsmiljö som #ncc tagit fram. Nu ska den tryckas för hela svenska byggbranschen

”Nä nu ska jag fatta mig kortare”, säger han och får ömma skratt till svar. En omtyckt aktiesparare helt klart #ncc

Ordf svarar på frågan om hur #ncc ska undvika skanskas problematik. ”Vi kan aldrig vara säkra på att alla gör rätt”, säger han.

/Emilie Westholm

Taggar: ,

Spridningsknappar

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Kommentarer

Inga kommentarer

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller skicka en trackback från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Obligatoriska fält *