Business Chic

Idag damp det ner en inbjudad till ett ledningsseminarium i min mailbox. Förutom den vanliga dagordningen med förändringsarbete, framtidsfrågor och avslutande middag stog det också vissa anvisningar till deltagarna. Dress code – ”business chic” står det. Hmm? Jag som är från landet undrar omgående om jag har något i garderoben som passar. Någon som har nått tips?

En snabb google övertygar mig om att denna dress code inte står i överenstämmelse med vad som hänger på galgarna. För mig blir det antignen ”business” eller ”chic”. Kommer också att tänka på den sanslösa hístorien om klädkoden i UBS. I finanskrisens efterdyningar tog de sig tid och formulerade ett 43 sidigt dokument där det framgick att kvinnor skulle bära kvinnor att bära hudfärgade underkläder och kjolar som sträcker sig 5cm nedanför knäet. De uppmanas också att när de besöker frisören alltid fråga sig: ”Är detta ett frisyr som passar min ålder?”  Undrar om man får klä sig i ”business chic” dress på den lustiga banken.

Spridningsknappar

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Kommentarer

2 kommentarer

Rana

Hej!

För en liten stund sedan såg jag dig på SVT. Genast tänkte jag: Wow , viken härlig människa!Jag satt och lyssnade på dig och blev glad över att det finns duktiga ledare i Sverige. Dock blev jag mkt besviken när du som kvinna säger att du beter dig som en man! Varför ska en duktig kvinna alltid se sig själv som ett undantag? varför trackar du ner på oss andra kvinnor som du tycker är ”kackliga”? Du är en kvinna och du är duktig! Det värsta som finns är när vi kvinnor ska ändra på oss för att ”passa in” i de manligt dominerande styrelserna.Indirekt skickar du signaler om att vi kvinnor ska försöka härma ett manligt beteende för att nå framgång. Så snälla, säg inte att du beter dig som en man. Du är en individ som är stark, duktig och ja , du är kvinna!

Carina Lundberg Markow

Rana, tack så jättemycket för responsen. De verkliga hjältinnorna finns ute i verkligheten. Jag är bara en megafon för förändring mot jämställdhet.

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller skicka en trackback från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Obligatoriska fält *