Livets Lotteri

I går fick jag reda på att Folksamsnuvar pensionärerpå hjälp”  och att Folksamanställda ska ”få mer bonus”.  Efter det att den första chocken lagt sig begrep jag  att tidningsrubriker inte alltid speglar hela verkligheten.

2228790245_493717248cDet är inte helt  lätt att skilja på en riskförsäkring och ett sparande med ett riskinslag. En riskförsäkring är en försäkring utan sparande. Premierna för en sådan ska täcka utbetalningarna. Den vanligaste modellen är en sk Grupplivsförsäkring där många personer i en viss grupp slår sig ihop och betalar in en årlig mindre summa för att kunna ge en större slant till familjerna till de gruppmedlemmarna som dör under året.  Man kan se det som ett omvänt årligt lotteri, där vinnarna är de som dör. Förlorarna är de som överlever. Trixet är att ingen exakt  kan veta hur länge han eller hon får förmånen att behålla livet.  Överlever man året så är man glad för det, dör man är man kanske inte lika glad men familjen får lite hjälp t ex för att bekosta begravningen. Lever man tillräckligt länge så  har man haft ett bra skydd, lång tid, till en låg årlig kostnad men man kommer inte att få tillbaka lika mycket som man betalt in. 

Detta är ett utmärkt bra sätt att ge sin familj skydd för framtiden till en låg kostnad. Försäkringsbolag är de som organiserar det hela men ett försäkringsbolag har inga magiska krafter som gör att det kan trolla fram extra pengar. Hela idén bygger på att det är lika mycket pengar in i systemet som sen betalas ut. Den här försäkringen har haft pensionärer som grupp. Det har fungerat bra så länge som många pensionärer har velat ge sin familj extra skydd. Dagens yngre pensionärer vill (eller kan) inte betala den här typen av årlig försäkring och då blir det färre som är med och delar på kostnaden. Då måste försäkringsbolaget antingen höja premien eller minska skyddet. Gör man inte det så drabbar det andra försäkringstagare i bolaget.

När man säljer en riskförsäkring är det extra viktigt att den som köper den förstår att det inte är ett sparande.

Den här modellen är inte poppis i ”mappis” & ”pappis” generationen. Dagens  unga pensionärer vill ha mer flexibla lösningar som  passar deras aktiviteter och resande. Vi har helt enkelt fått en ny generation unga pensionärer.

Det härmed bonus då? Nja det är samma krav som tidigare:  sälja mer och sänka kostnaderna. Syftet är att få alla anställda att dra åt samma håll. Hittills har vi klarat av att sänka kostnaderna men försäljningen går det sådär med. De som vill veta mer om hur systemet funkar kan läsa här på Folksam.se För den nyfikne men late: systemet gav 4 000 kr per person förra året. Ledningen får inte vara med i systemet.

Taggar:

Spridningsknappar

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Kommentarer

12 kommentarer

Karl Ericsson

Tack för att du förklarade detta jag hade faktiskt ingen aning

Carina Lundberg Markow

Ja helt lätt är det inte alltid. Vi som jobbar i föräkringsbranschen tycker ofta att det är glasklart vad som är en försäkring (hjälp om olyckan är famme) och vad som är ett sparande (mina egna pengar). En kund som tror att de köpt en sak om sen visar sig vara något helt annat blir naturligtvis missnöjd. Här har både kunden och försäljaren ett ansvar för att ta reda på och ge rätt information. I den kommande helgen ska jag hälsa på min mamma. Jag ska passa på att gå igenom hennes försäkringar (om hon vill alltså) och försäkra mig om att hon har full koll på vad det är som gäller.

mats

alla rådgivare i folksam lever på bonus, deras fasta lön ligger på ca 13 000kr!!! resten som dom får i lön är bonus på vad dom säljer.
lite konstigt med tanke på att det finns en rådgivarlag som hävdar att en rådgivare måste jobba för kundens bästa, lite svårt om man har mer än halva lönen i bonus!

Rådgivare

Till Mats:
Alla rådgivare i Folksam lever INTE på bonus, som du skriver. Vi har nästan enbart fast lön och följer lagen om finansiell rådgivning med allt vad det innebär, samt är utbildade både inom försäkring och placering. Många rådgivare har gedigen erfarenhet och kunskap. Däremot mäts, kontrolleras och utvärderas vi på många olika sätt. Det du tänker på är förmodligen fritidsombud som säljer/förmedlar försäkringar via hembesök eller arbetsplatsbesök. Det är ett friare jobb utan fasta tider och med olika omfattning för varje ombud, vilket naturligt nog också gör att lönen är rörlig. Ombudens kompetens och befogenheter att ge råd är oftast mycket begränsade vad gäller placeringar, skattefrågor osv, men de är å andra sidan mycket uthålliga och duktiga på sakförsäkringar, gruppförsäkringar och visst sparande. Att ombuden trots att de har ett så fritt arbete ändå har tillgång till mobiltelefon, dator, utbildning och uppföljning samt dessutom en garantilön, är det som ger en viss trygghet i en sådan anställningsform och tyder på en seriös arbetsgivare.

mats

jag önskar att det du skriver vore sant, men jag har en gammal kompis som arbetar hos folksam som rådgivare eller om det heter fond och försäkringsspecialist.
han har ca.13 000kr i grundlön sedan måste han sälja visst mycket för att få högre lön. allt över 13 000kr är bonus på vad han säljer.
antingen ljuger han eller så kanske du inte riktigt har koll.
sjukt system tycker jag.

mats

det kanske är skilnad på olika ställen i sverige?

Carina Lundberg Markow

Mats, det sign Rådgivare skriver om provisioner stämmer. Det som möjligen kan läggas till är att alla som säljer sparandeprodukter har fått en gedigen utbildning i privatekonomiska frågor och att Folksams etiska regelverk noga reglerar vad som gäller vid försäljning. Bryter man mot de etiska reglerna är det grund för uppsägning.

Carina Lundberg Markow

Mats, Jag ska kolla det här med grundlöner och provisioner. Återkommer när jag kan ge exakt besked. Det är inte riktigt min ”påse” om man säger så mnen jag ska göra mitt bästa

Rådgivare

Rådgivare eller annan säljande tjänst

Carina och Mats, jag kan svara på frågan. Rådgivare är oftast privatrådgivare och har då ett ansvar enligt lagen om finansiell rådgivning till konsumenter, dvs till privatpersoner. Till dessa är kraven (enligt lagen) högre individuell rådgivning i samband med försäljning eller förmedling av sparprodukter/försäkringar än de är då kunden är ett företag eller annan juridisk person. Befattningen Fond- och försäkringsspecialist (”FOF”), hette tidigare Tjänsterådgivare i Folksam, vilket säger mer om vad det handlar om. Det betyder att de jobbar främst med tjänstepensioner och annat till företag. De har också ett friare arbete, reser ut till företagskunder och kan planera sitt arbete på egen hand. De har god milersättning för jobbet, plus laptop, mobil etc. samt ett kontor där de kan arbeta från när de inte är ute på kundbesök. Deras lön är därför till stor del rörlig och de som jobbar mer och bättre, tjänar därför mer vilket är helt rätt. Är man påläst, seriös, uthållig och har en säljande personlighet, får man också in allt fler kunder genom rekommendationer och andra former av ”ringar på vattnet”. Under de första 6- ca 18 månaderna (kan variera bl.a. beroende på tiden som går åt till utbildning när man är ny) har dessa FOF-ar också en garantilön som ligger på ca 24 tkr för att kunna bygga upp sin kundstock och sina inkommande rörliga lönedelar. Om man efter denna period bara har sin fasta del på 13 tkr och inga rörliga lönedelar har kommit in, ja då är man nog inte riktigt rätt person på rätt plats, eller så behöver man mera tid. Självklart är väl då besvikelsen stor, som den verkar vara hos din kompis. Jag hoppas han kommer igång med sin försäljning om han är duktig och lämplig, eller att han kan få förlängd garantitid.

Rådgivare

Ordet ”vid” föll bort på rad 3: Meningen ska vara: Till dessa är kraven (enligt lagen) högre vid individuell rådgivning i samband med försäljning eller förmedling av sparprodukter/försäkringar än de är då kunden är ett företag eller annan juridisk person.

pelle

inte för att jag borde bry mig men då hade ju grabben rätt. det är ju 13 000 i fast lön och resten bonus!!!
får det verkligen vara så i dag? ja menar va ligger mini lön på?
hur kan man tro att någon som har en lön på 13 000kr inte gör allt för att få mer i plånboken!!!!!!!!!!
jag skulle inte ha råd att inte sälja det jag känar mest på, vadå rådgivare.

hoppas folk verkligen vet vad en rådgivare har i lön och vad deras råd är värda.
dom har ju inte råd att göra det som är bäst för kunderna

Rådgivare

Pelle, du har nog missförstått. Det är skillnad på vad man har i lön, och hur stor del av lönen som är fast del och hur stor som är rörlig del. Den rörliga delen varierar inte från månad till månad beroende på vad personen ”säljer” vid ett enskilt möte, utan utjämnas under 3-6 månader.

Dessutom är det som sagt skillnad på rådgivare mot konsument och rådgivare mot företag. Rådgivare mot konsument (dvs privatperson) har inte detta lönesystem utan oftast och nästan bara fast lön, och det beror bl.a. på att kraven på dem enligt rådgivningslagen är högre, än vid försäljning/placeringsrådgivning till företag.

De som jobbar mot företag kan jobba olika mycket, och olika effektivt, och det är då rimligt att de som jobbar mindre, eller mindre effektivt, eller inte gör det där lilla extra för kunderna, också får mindre rörlig del än de som jobbar fler timmar, mer effektivt och ställer upp och gör det där lilla extra, förbereder sig bättre osv, också ser resultatet av det på lönespecifikationen. Skulle du tycka att det var motiverande att anstränga sig mer om dina kollegor som inte gjorde det fick samma totala lön som du?

Sedan som sagt finns en garantilön under uppbyggnadstiden på ca 24 tkr (se ovan), som är en sorts minimilön.

Tro mig, vi gör det som är bäst för kunderna och lite till oavsett hur det påverkar eller inte påverkar plånboken i det långa loppet, i alla fall jag själv och de kollegor jag känner. Sedan finns det förstås några få som kanske agerar lite tvivelaktigt, men det finns ju i alla branscher och brukar upptäckas snabbt. De blir inte långvariga och brukar inte få så höga betyg i kundnöjdhetsmätningarna heller.

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller skicka en trackback från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Obligatoriska fält *