Anna Anka är exakt vad vi behöver

Anna Anka har genom sin drygt veckolånga svenska kändisskap gjort mer för jämställdhetsdebatten än vad många av oss har lyckats med hitills i år. Hon har genom sina kategoriska uttalande om förhållandena mellan könen i allmänhet och mellan makar i synnerhet givit uttryck för ett antal tankar och föreställningar som vanligtvis är mycket svåra att locka fram i ljuset.

Jag har många gånger deltagit i debatter med syftet att diskutera bristen på kvinnor i näringslivet.  Ett av de återkommande problemet med dessa samankomster är att det inte blir något riktigt meningsutbyte eftersom de verkliga skälen inte riktigt kommer i dagern. Ofta saknas dessutom ”den andra sidan” dvs de personer som verkligen är ansvariga för att män väljs in och kvinnor inte gör det.  Ibland urartar det hela i rena gissningslekar där skälen till dessa sakernas tillstånd når rent spekulativa nivåer. När någon kulturbärare varit obetänksam nog att faktiskt dyka upp ger detta inte heller direkt några dialektiska resultat. Självklarheter som -Det är ju faktiskt kvinnor som föder barn eller -Ammningen gör att kvinnor kommer efter i karriären för ju inte direkt diskusionen framåt.

Det är därför befriande när Anna Anka ger uttryck för ett antal uppfattningar om kvinnor som jag tror delas av många. KD:s partisekreterare Lennart Sjögren högg som en utsvuten gädda och även om han nu tvingats släppa taget så poppar den ene KD företrädaren efter den andre upp med hyllningar till den traditionella kvinnorollen. Jag har många gånger hört liknande tongångar både från män och kvinnor. Jämnåriga och yngre, välutbildade, inteligenta smarta kvinnor som lite skamset bekänner att ”det hade varit skönt att slippa all press, hitta en rik man och bli hemmafru”. Manliga kamrater som inte lika skamset pratar om sina fruar i termer av ” hon tar hand om  mig, det är en heltidssysselsättning”. De manliga kamraterna har gärna också långa utläggningar om alla prylar och pengar de ”givit” till sina livskamrater. Mer än en gång har jag fått agera smakråd när en dylig ”gåva”  förvärvats.

Det är min bestämda uppfattning vi alla skulle vinna mycket på att de, inte alltid så politiskt korrekta,  uppfattningarna och föreställningarna som ligger bakom kvinnors begränsade  roll i näringslivet kommer upp till ytan. Först då kan vi verkligen diskutera och kanske komma tillrätta med de verkliga orsakerna.

Spridningsknappar

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Kommentarer

2 kommentarer

Janos

Jag blir häpen över slutsatserna i detta. För det första bär vi alla på en massa uppfattningar som kan anses vara politiskt inkorrekt, tex som du uttrycker att vissa kvinnor skulle vilja ha en rik make och bli hemmafru, eller män som vill bli omhändertagna. Människor är lata av naturen och jag tror de flesta har såna tankar ibland. Att detta skulle kunna vara orsaken eller del av orsaken till att det är brist på kvinnor i näringslivet är både naivt och överanalyserat.

Vilka är det som väljer in ledamöter i näringslivets styrelser? Jo, det är uniformt gäng från Handels som, trots alla studiepoäng, är väldigt insnöade och fega och som inte vågar sticka ut från sin egen självgoda sinnebild för hur en styrelserepresentant ser ut. Så länge vi har dessa personer i styrelser kommer vi inte att få in kvinnor, eller någon annan underrepresenterad kategori av människor, dit. Detta måste naturligtvis brytas men hur gör man det när enbart denna stereotyp är representerad och som i sin tur utses?

Carina Lundberg Markow

Det ligger något i vad du säger även om det är lite väl kategoriskt att dra alla Handelshögskolade över en kam. Man brukar ju säga att vägen till helvetet är kantad med goda föresatser. Ägare av aktiebolag vill det bästa för sina företag med det blir fel när de är inte grundar sina beslut på en tydlig meritvärdering Så oavsett om du söker en styrelseledamot till ett företag, en fritidspedagog till ett dagis eller en kock till en restaurang: Fall inte i fällan att ta den person som är mest lik den person som senast gjorde jobbet bra utan välj den som har bäst kompetens och har störst talang.

Att fru Anka är bra för debatten därför att hon uttrycker åsikter som en hel del människor hyser men som inte sägs högt. Det är bättre om den typen av åsikter kommer fram så att vi kan föra en förnuftig diskussion. Jag tror verkligen inte att det finns ett samband mellan hemmafrudrömmar och enkönande styrelser.

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller skicka en trackback från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Obligatoriska fält *