En man med många åsikter

Ett företag behöver i första hand kompetens i styrelsen – inte lika många kvinnor som män” skriver Bengt Lejsved och Anders Sandvik från Senior Work i Dagens Industri. Javisst, men de hade kunnat byta ut ”kvinnor/män” mot t.ex. ”folk som kan rulla tungan/folk som inte kan det”. Skriver Mårten Westerberg i ett läsvärt inlägg på Netsurvey . Han kommenterar de två första herrarnas debattartikel i DI. 

Jag läste också artikeln och tänkte mest gäääsp.  Lejsved är annars en intressant person att följa. Senast jag la märke till honom var i ett vältajmat inlägg i SvD den 18 augusti 2008 där han hävdade att svenska VD löner var för låga och att det var ett tecken på populistisk indignation att det var tveksamt att ifrågasätta dessa. Lejsved är en man med många åsikter.  2006 sa han till DI att:

– Tar (vi ) med de generösa optionsprogrammen och dessutom pensionsavtalen ligger vi bra till jämfört med länder som Frankrike, Tyskland och England .

Jag har faktiskt pratat med Lejsved flera gånger. 2007 skrev han ett mail till mig:

Hej Carina ,inte en dag utan att du finns citerad i affärspressen,skickligt, men så har du också ett bra budskap. Kanske kommer du ihåg mig,jag var uppe med en kollega och pratade om ett TV-program STYRELSEN. Även då talade vi om kvinnliga styrelseledamöter eftersom jag jobbat som chefsrekryterare i mer än 20 år senast som Europachef  Heidrick & Struggles. Jag har rekryterat massor av styrelseledamöter OCH även kvinnor. Nu är jag en av grundarna till Senior Work som bla rekryterar styrelseledamöter. Vi har avtal med flera stora bolag om att förse dem med seniora kvinnliga styrelseledamöter. Jag föreslår ett möte så får jag berätta mer om hur du på ett enkelt sätt kan uppfylla dina och Folksam´s målsättningar.

 

Så håll bara ut ni som retat upp er på honom. Vänta ett år eller så så kommer han kanske att vara kvoteringsförespråkare.

Tills dess kan ni pigga upp er med Karin Fribergs roliga Kvinnor behöver fler dåliga förebilder.

I have remarked very clearly that I am often of one opinion when I am lying downand of another when I am standing up…

Georg C. Lichtenberg

Spridningsknappar

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Kommentarer

2 kommentarer

Bengt Lejsved

Hej Carina,
fick just tips om att du i din blogg publicerat ett brev som jag sänt till dig. Bra det är helt ok. Du fortsätter att klaga och kritisera den dåliga könsfördelningen i styrelser. det har du gjort i flera år. Frågan är dock vad gör du själv för att bättra på denna tråkiga statistik. Visst finns det gott om kompetenta kvinnor till styrelser. Jag har rekryterat många till såväl noterade som onoterade bolag. Jag har försökt att hos stora ägare,fonder,försäkringsbolag få uppdrag att ta fram duktiga kvinnor till styrelser. Jag har även erbjudit dig och Folksam denna tjänst MEN DU TACKAR HELA TIDEN NEJ.
Jag är en av grundarna till Senior Work som bla rekryterar personer till styrelser och under 2008 rekryterade vi fler kvinnor än män.
Jag och många med mig vet att det finns massor av kompetenta kvinnor men om vi skall komma någonstans så får faktiskt ägare och valberedningar vara lite tuffare mot de som rekryterar styrelseledamöter och inte som du bara passa när det finns hjälp och istället koncentrera dig på att klaga i media så fort du får en chans.
Du och Folksam som stora ägare kan göra massor med bra saker om ni bara sätter ned foten.
Kom igen Carina

Carina Lundberg Markow

Hej, Bengt Det är en befogad fråga du ställer. Klaga går bra men gör något istället. Det hela är egentligen mycket enkelt.
Styrelserna i svenska börsbolag utses av bolagsstämman. Förslag till styrelse tas fram av bolagets valberedning. Valberedningen består vanligtvis av sittande ordförande i bolaget plus representanter för de fyra eller fem största ägarna i bolaget. Folksam förvaltar ca 320 miljarder kr men dessa är investerade både i aktier, fastigheter och obligationer. Eftersom förvaltningen eftersträvar en stor riskspridning har man dessutom valt ett stort antal aktiebolag att investera i. Av detta följer att Folksam inte är så stor ägare i de flesta börsbolag. Undantagen är Swedbank och AtriumLjungberg. Förra året var AL det enda bolag vi hade valberedningsplats i. Jag satt i den valberedningen och var en drivande kraft för att rekrytera en kvinna till den post som skulle besättas. Jag föreslog då att extern rekryteringshjälp skulle kopplas in ocg så skedde också. Jag hade flera förslag på rekryteringsexperter var av du var en av dessa. Man valde dock en annan firma från vilken man i bolaget hade tidigare erfarenhet. I år är Folksam företrädd i tre bolag och för min del kommer proceduren att vara den samma. De övriga ca 300 bolagen har andra valberedningar med andra företrädare. Det är framför allt bland dessa ägare som din firma och andra rekryteringsexperter kan söka sina kunder. Vilka är då de stora ägarna?
1. Svenska staten är börsens största ägare. I den statliga sfären ingår alla AP-fonderna och Nordea plus diverse stiftelser.
2. Arbetsmarknadssfären Alecta, AMF Pension, AFA Försäkringar, AMF Pension Fonder, Folksam
3. Wallenbergsfären med istftelserna, Investor och SEB´s fonder och försäkringar.
4. SHBsfären med SHB, Industrivärden och Fredrik Lundberg
5. H&Msfären
6. Sparbankssfären inkl Swedbank och stiftelser

I nr 2 återfinns Folksam. Folksam är den minsta i gruppen och ingår som sagt sällan i valberedningen. De övriga har ofta valberedningsplatser och det är därför främst dessa som du bör vända dig till. Enligt min åsikt borde de verkligen använda sig av era tjänster i mycket större utsträckning än idag.

Jag har Folksams styrelsers uppdrag att driva styrelserepresentationsfrågorna med fokus på kompåetens och därmed fler kvinnor. Jag gör det på de sätt och i de samanhang som det är möjligt. I direkt dialog med bolagen, genom att sammanställa offentliga rapporter, genom dialog med valberedningarna och genom media. Jag förstår att detta framstår som om jag hela tiden klagade, det beror dock mindre på min gnälliga natur och mer på att förändringen mot ett större kompetensfokus går låååångsamt. Kom igen Bengt, sälj in dina tjänster till AMF och Alecta så kan det bli lite action!

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller skicka en trackback från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Obligatoriska fält *