Han var ju oskyldig ju

– Jag ser det som en upprättelse, säger Christer Elmehagen fd vd för AMF. Han ska nu betala tillbaka 8,6 Mkr till sin förra arbetsgivare dvs hälften av vad som initialt krävdes av honom. Det är onekligen en seger. Tror att det är första gången som någon av de fall där förra arbetsgivaren och förra vd:n haft olika syn på hur stor bonus, pension eller andra förmåner som förra vd:n har haft rätt till. I Skandiafallet t ex kom väl inte en krona tillbaka till aktieägare och kunder?  Carnegie? I don´t think so.

Oavsett vem som nu svikit vem så visar hela AMF caset hur viktigt det är att avtal om ersättningar och bonus redovisas öppet och tydligt. Det får helt enkelt inte förekomma att aktieägare, sparare och styrelser kan missa vad en uppgörelse handlar om.

Jag fick iallafall fel beträffande min nya granne. Jag har hävdat att han aldrig skulle betala tillbaka en spänn och att han ens skulle ha gjort något som skulle kunna betraktas som annat än moraliskt fel. Lite avis är jag också. tänk om min kassa hade tillåtit 8,6 millar i F-off pengar! Nu betalar jag och går vidare, jo jo det är allt en replik få förunnat att få fälla.

Just denna skandal verkar nu vara avslutad. Eller också kan man säga som min man sa när jag berättade för honom om uppgörelsen: – Betala tillbaka, varför  varför då? Han sa ju att han var oskyldig!

Spridningsknappar

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Kommentarer

4 kommentarer

Ivar

App app inte hacka på Carnegie!

Att inte Bonus lämandes tillbaka beror på att det var STATEN som är den störste vinnaren.

Så skulle staten återbetala? Det har väl aldrig hänt…..

Du upprepar sama myt, de anställda borde betala tillbaka!

Carina

Jo jag tänkte faktiskt på Karin Forseke och hennes erbjudande om att betala tillbaka sin bonus. Jag tycker fortfarande att det är ett erbjudande som skulle ha antagits. Och nej, har en ersättning betalats ut i enlighet med reglerna ska ingen tvingas till detta. Om en anställd själv erbjuder sig är det en annan femma.

bo bliidh

som sagt .. den som har mest pengar när han dör .. vinner

Nils Dacke

Jag blev också förvånad att han ska betala tillbaka detta belopp och anledningen måste väl vara att han inte vill sitta med advokater och rättegångar nu när han kan njuta av livet. Väldigt märklig uppgörelse som ger en fadd eftersmak trots allt då styrelsen i alla andra företag är ansvarig för VD och VD’s avtal. Det var för många höjdare som riskerade sina karriärer och dessutom 2 av dom mäktigaste lobby organisationerna LO och Sv. Näringsliv som stod med byxorna nere så Almehagen var den enda som kunde vissla lite mindre till banken och vips alla nöjda. Ordningen återställd i det koorporativistiska Sverige.

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller skicka en trackback från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Obligatoriska fält *