Om vi inte varit så förbannade…

Att åka buss genom stan är ett bra tillfälle till eftertanke. Den här regninga sommarmorgonen var inget undantag. Eftersom jag legat sjuk ett par dagar har jag följt var rapporteringen extra noga och att nu se de delvis nerrivna lite solkiga valaffischerna blev en extra påminnelse.  Jag blev illa berörd när jag såg att flera av ansiktena var vandaliserade. Inte så där med mustasch utan mer vicious. Fru Bildt hade fått ögon och mun bort rivna. Hennes blick gav ett spöklikt intryck. Efter ett tag kunde jag se att det verkade vara en vandalisering som endast drabbade kvinnliga kandidater. KD Ella hade fått horn och fula ord, Ulvskog ännu fulare ord medan manliga affischnamn var helt oskadda. Otäckt, går det en kvinnohatare lös som riktat in sig på politik eller är det endast ett tecken på frustration i största allmänhet eller är det Hökmark som fått spelet fullständigt?

I TV-soffan i morse satt frustrerade ungdomspolitiker och suckade över moderpartiets brist på känsla för feeling beträffande Internet och frihet. Ungmoderaten manade till eftertanke. Det var klokt.  Enligt Expressens nätenkät röstade 50 procent på ett annat parti än i riksdagsvalet. Alla otäcka bokstavscombos som de samhällsbärande partierna har röstat igenom de senaste åren har retat gallfeber på en hel ungdomsgeneration. Jag är ingen varm vän av lagstiftning mot dumhet men nu är det dags att ta fram en ny lag – IFRED-lagen som värnar yttrandefrihet och rättsäkerhet även på nätet. Annars får vi vänja oss vid att se nya partier poppa upp och med dessa ett antal politiker som kanske inte är de vi skulle vilja se företräda oss om vi inte varitförbannade.

Att KD Ella får packa upp väskan igen lämnar mig kall. Det är en välgärning varje gång en evolutionsförnekare får slå till reträtt. Att man nu väljer att skicka en 70 årig fd partiledare är bara symptomatiskt för partiet. Det var bättre förr eller hur?  Kryssandet visar dock att alla måste kryssa om inte rätten att nominera ska ges åt en minoritet.

Spridningsknappar

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Kommentarer

7 kommentarer

David

Hur många gånger ska Ella behöva förklara att hon inte är evolutionsförnekare? Jag är så trött på alla självgoda lögnare i bloggosfären. Lägg ner. Det finns sakliga debatter att fokusera på i stället.

Johan Banheden

Varför skulle det vara sämre att skicka en 70-åring än, låt säga, en 40-åring? Du avslöjar en märklig syn på ålderdom. Det är väl skit samma hur gammal man är så länge man har sitt intellekt i behåll. Kompetens och inte ålder bör ALLTID gälla. Alf Svensson har bedömts som mest kompetent eller havandes de bästa åsikterna. Vad är problemet? Hade han varit 90 år och frisk så hade inte det heller varit något problem. Hur tänker du?

Carina

Det bär inget fel på klokskapet hos en 70 åring. Tvärt om. Men det är ingen bra ise att amn sitter i en operativ befattning och fattar beslut om saker som kan få effekt långt in i framtiden. Medellivslängden är ca 82 år. Jag tycker inte det är någon god ide att personer fattar acvgörande beslut om framtiden om de inte kommer att leva i framtiden. Däremot är det bra om 70+ are är aktiva som rådigvare deras livserfarenhet är värdefull. Men som sagt vill KDväljarna ha en 70+ are så dfine for mee. Jag tycker att många KD:are lever i en nostalgisk dröm om att det var bättre förr och gillar man det så varför inte?

Carina

Men det har hon ju sagt! Har hon ändrat sig ?

Helga

Äh, jag håller med dig om att det är problematiskt att skicka en 70-åring till EU-parlamentet. Jag övervägde att rösta på Barbro Westerholm men avstod faktiskt just på grund av hennes ålder. Men precis som du säger är det vettigt att inte ha några åldersgränser för rådgivare.

Att som ovan skriva att det skulle vara OK att skicka en 90-åring – allvarligt?!? Hur många 90-åringar känner du personligen? Jag känner flera och de skulle banne mig inte platsa. Vi är inte odödliga, stigande ålder innebär i sig problem. Det är bara att inse.

bo bliidh

varför inte följa jerry rubins fina initiativ på sextiotalet, då han tillsammans med yippirörelsen lanserade en gris till president.

Johan Banheden

Bara i Sverige kan någon anse att det är ”problematiskt” för en 70-åring att sitta i EU-parlamentet. Varför skulle man inte kunna fatta beslut om framtiden bara för att man själv inte kommer att vara med? Det finns 80-åringar som åker Vasaloppet. Ålder i sig har absolut INGEN betydelse. Hälsa däremot.

Världens kanske då mäktigaste man, chefen för den amerikanska centralbanken Federal Reserve, Alan Greenspan, la av 2006, en månad innan han fyllde 80 år. Han hade förmågan att påverka börserna över hela världen bara genom nyanser av ordval. Nuvarande centralbankschef Bernanke har inte uppnått samma grad av makt i praktiken.

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller skicka en trackback från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Obligatoriska fält *