People are strange

Det är inte så konstigt att finansfolk prioriterar sin egen kortsiktiga vinning framför kundernas. Det konstiga är att kunderna har tillåtit dem att göra det.

Det är inte så konstigt att Wanja Lundby Wedin eller nån annan styrelseledamot  tar med sig maken när hon ska på konferens. Det har män gjort i alla tider och på internationella konferenser finns det ofta särskillda program för fruarna, så de har nått att göra när gubben sitter i möte. Det konstiga är att en organisation som LO inte har full koll på vilka regler som gäller och att inte de som administrerar aktiviteterna inte hjälper till att hålla koll.

Det konstiga är inte att samma make jobbar i den organisation där hustrun är chef eller att han jobbar trots att han är pansjo. Det konstiga är att han vill jobba där och att hon vill ha honom där. Jag har svårt att tänka mig något värre yrkesliv än behöva bossa eller bli bossad av sin egen man. Usch och Fy! Jag ryser bara jag tänker på det. I många banker förekommer det också att stora delar av samma familj jobbar, ni vet fru bankdirektör, herr bankdirektör och unge herr bankdirektör, lite som löjliga finansfamiljen.

Det konstiga är inte att media skriver om ”Riva del Sol” – äventyr. Den här typen av nyheter appelerar till något som verkligen går hem hos de flesta nämligen dödssynden avund. Det konstiga är att media inte ägnar varje dag åt liknande skriverier eftersom det är så vanligt förekommande.  Och hur gör alla politiker när de reser runt? Får Filippa skatta för 25 % av rumskostnaden varje gång hon åker med maken så lär det bli ganska dyrt att vara statsministerns fru.  .

Det konstiga är inte att Odell återigen lägger sig i AP-fondernas administration. Det konstiga är att alla partier var så eniga när man byggde upp ett system men parallell administration och flerdubblade kostnader. Economy of scale any one?

Det konstiga är inte att det ibland händer att man blir magsjuk efter ett besök på en restaurang. Det konstiga är att jag, trots att detta just inträffat, fortfarande tycker att käket igår, med mikrober och allt, fortfarande var ganska gott.

YouTube Preview Image
Taggar: , , ,

Spridningsknappar

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Kommentarer

6 kommentarer

Avundsjuk

Betalar du skatt om du åker med Ronny på filmfestival?

Carina

Nu åker jag väldigt sällan med maken på sådana begivenheter. Han åker fö själv inte på sådant längre. Been there done that, du vet. Men jag har gjort det några gånger för ca 10 år sedan. Då brukade vi beställa ett familjerum och så betalade jag mellanskillnaden mot ett enkelrum. Enkelt och smidigt och då behöver man inte besvära myndigheterna i onödan.

antonina rivera

har inte markisinnan försökt stå hela natten utanför hotellet och se vad som händer, maken blir kanske orolig, hotellpersonalen kommer ut och frågar hur det är fatt. du står bara där och ler lite mystiskt, have you done that? kanske händer något alldeles nytt i ditt liv, den som prövar får se..

LUNKENTUSS

har väl aldrig hört på maken, vilka triviala diskussionsämnen ni avhandlar.
vad anser du t.ex. om din egen familjebakgrund, var din far en kille som du kunde känna gemenskap med, ge mig ett procenttal, och vilken sorts sprit drack han. var inte blyg nu, ge mig ett ärligt svar.

Carina

Min far är tyvärr död sedan nästan precis 12 år tillbaka. Vi låg på sjukhus samtidigt. Han för att dö jag för att föda min son. Det var en dyster tid. Alla föräldrar har sina brister men beträffande farsgubben så var det så att vi fick en större gemenskap med åren. Han drack helst vanligt brännvin gärna rysk vodka. Vin tyckte han var för surt.

bo bliidh

styrelsegubbar har kläder som ingen frisk människa skulle sätta på sig frivilligt, fula, grå, obekväma stelnadsskapande uniformer. deras kroppar som finns där under är lillgamla handelsstudenters squashkroppar, vader och lår, men dålig hållning i övrigt. dom rör sig som robotar, deras hjärnor är som små klockor, byggda av traditioner på pappas vis. deras tankar saknar skönhet. några kan spela gitarr och sjunga, men det är bara för att dölja den psykopat som står och bligar inuti, där har du den köttätande styrelsezombien.

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller skicka en trackback från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Obligatoriska fält *