Exotiska kvinnor och Ammande män

Har varit på paneldebatt hos styrelsekvinnor.com. Temat var om det ska dröja 23 år tills dess vi ser bolagsstyrelser som innehåller ledamöter som valts för sin  kompetens och inte pg av kön. E24 var där och filmade så det kommer kanske att sändas någon eftermiddag. Kan ni inte tåla er så kan ni läsa  VA:s Camilla Wagners referat här.  Patrik Tigerschiöld är ett riktigt styrelseproffs med sina 23 uppdrag i olika aktiebolag och Raoul Hasselgren är ett fd dito. Båda två var rädda, Patrik, eller Tigger, som vi kallade honom när han jobbade på Enskilda och jag på banken, var rädd för att kvinnor som kvoterats in i styrelser skulle vara för mesiga och inte våga säga ifrån. Tigge varnade också för att det skulle bli väldigt jobbigt för valberedningarna att leta upp ”exotiska varelser” till styrelser. Det är vackert att han månar så om de stackars valberedarna.  Raol var rädd för att familjebildningen och då särskillt amningen var ställde till problem för kvinnors karriärer. Det är ädelt av denne Riddare av Finland att tänka på oss digivande exotiska varelser. Det är kanske därför det finns ett amningsrum på hans gamla arbetsplats NK? En fasilitet jag utnyttjade frekvent en gång i tiden. Ibland faktiskt tillsammans med min gode vän fd skandiadirektören som trots sitt kön faktiskt både vårdade och utfodrade sitt spädbarn.

Spridningsknappar

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Kommentarer

4 kommentarer

LUNKENTUSS

halledosingen då, finns inte världen utanför ditt fönster, och oss emellan, är inte hela det här bloggandet du ägnar tid åt, ett uttryck för tomheten i ditt liv, det verkar så bra .. eller hur, men tristessen driver dig att söka ny uppmärksamhet, du är nog bara en rätt patetisk tant, med ingrodda borgerliga värderingar, som försöker verka lite hypad. vad säger du om det??

Carina

Det mesta jag gör är nog ett uttryck för tomheten i mitt liv. Jag är både patetisk & tant så där har du rätt. Ingrodd borgare är jag däremot inte. På tal om att söka uppmärksamhet så är det väl precis det du gör här?

LUNKENTUSS

bra svar, lite riv piggar opp, men som sagt, jag tycker i ärlighetens namn att du borde be mig dra åt helvete, jag antar att jag förtjänar det…

bo bliidh

ett glatt budskap mitt i bedrövelsen, snart om ca 50 år så är det åt helvete med alltihop, så tvittra på nu av bara h****te, men glöm inte att skåda inåt ibland, det förbereder flytten…

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller skicka en trackback från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Obligatoriska fält *