Äntligen har vi fått reda på varför!

Aha,  nu har vi fått veta vad kvinnobristen i bolagsstyrelsen beror på! Den beror på att det är en brist på kompetenta kvinnor. Detta slås fast av en av börsens mesta styrelseproffs Sverker Martin-Löf. Han upplyser oss om att det finns fler kompetenta män än kvinnor. Ja, han borde ju veta att det är svårt att hitta kompetenta styrelseledamöter. I Skanska där han är ordförande, hittade man inte en enda kvinna på hela jorden som var kompetent nog att kunna tillföra något till styrelsen. Han hittade knappt en enda man heller för den delen. Som tur var hade före detta VD:n i Skanska godheten att komma tillbaka till bolaget som styrelseledamot. Det var väl hyggligt av h0nom! Annars hade kloning av Sverker varit enda alternativet.

Samtidigt har Caroline af Ugglas på Skandia, och ett av börsens mesta valberedningsproffs, kommit fram till att kvinnobristen kan skyllas på ägarna till börsbolagen. Detta är också en mycket nyttig upplysning som tar mig ur villfarelsen att den berodde på att män kvoterade in män i styrelsen alternativt att det råder en permanent kärring-pest som tar livet av alla kompetenta kvinnor. Jämn könsfördelning ger dessutom en bättre utvecklig i företagen säger Ugglas. Det är nog därför hon har jobbat  så extremt hårt med kvinnorekryteringen i de 10 börsbolag där hon sitter i valberedningen. Det är faktiskt hela 25 procent av ledamöterna i dessa styrelser som är både kvinnor och kompetenta (mot ca 19 % i snitt).

Spridningsknappar

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Kommentarer

4 kommentarer

hadar cash

kajsa anka eller kalle anka i styrelsen, nominerande församling eller i sin mans suspensoar med executiv joystick, har inte så stor betydelse, eftersom intelligens i olika former knappast är knutet till kön. så frågan om kvinnlig rep. lite här och där bland den svenska ankdammseliten är en sån där ”ickefråga för uttråkade pretendenter, med ambitioner något över den vegetativa nivån, lite över kyndelkvisten och västerbottensosten. kvack..

antonina rivera

amazoner, res er, fondera, köp vapen och gå bärsärkargång mot alla mäm (som regelbundet bär kostym) sen kanske några av er blir kvar tillsammans med en spärmabank och ni kan sitta i styrelser hela dagarna och sticka små luvor till de små konstbefruktade barnen ni ruvar. lycka till .. tonsill.

LUNKENTUSS

ja visst är det så, syrenbärs´å…

bo bliidh

Sveriges radio p1 t.ex. är fullt av program av kärringar, med kärringar, för kärringar. närhelst man slår på radioskrället, så är det en kärring som sitter och småpratar med en annan, om svårigheter som på något sätt blir extra fina, just för att dom är feminina, (rimmelirimrom).sen kära bloggisar, har vi vanja panja plommonfejs vedin (vårt svenska kvinnliga korrupta svin), visst .. mera kärringar överallt, i styrelser osv, det enda som händer är att just dom får det bättre (ekonomiskt) men det blir knappast bättre kvalité på arbetet, många gånger blir, som synes, resultatet precis tvärt om.

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller skicka en trackback från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Obligatoriska fält *