Hello Africa

Har varit och lyssnat på den i Lundin Petroleum nyvalda styrelseledamoten Dambisa Moyo. Hon han skrivit en bok om de problem det västerländska biståndet orsakat på hennes hemkontinent Afrika. Hennes resonemang går ut på att det bistånd de industrialiserade länderna har stjälpt mer än hjälpt kontinenten. De främsta problemen menar hon är att hjälpen är oändlig i tid mätt. IMF har varit aktiv i över 60 år och man ser inget slut på hjälpperioden. Att förlita sig på extern hjälp har också underminerat utvecklingen av styrningen i Afrika menar hon. De olika ländernas regeringar har inte blivit tvugna att ta tag i de för statsmaktens basala åtaganden som vård, skola, skydd och omsorg.  Korruptionen och byråkrati har dessutom gynnats av hjälpinsatserna menar Dambisa. jag tycker att hon har rätt i mycket även om jag inte är lika extatisk som Timbros representant var på mötet (men heller inte lika ointresserad som SEB:s). Demokratifrågorna måste också tas i beaktande! Kolla själv här om du är intresserad.

YouTube Preview Image

Spridningsknappar

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Kommentarer

7 kommentarer

Nils Dacke

Haha, vi har skrivit om precis samma sak Carina! Siamesiska tvillingar i cyberrymden?

Vilket avspisning och jag njuter av varje mening denna vackra och intelligenta kvinna säger , speciellt när hon klär av
Norges biståndsminister in på kläderna och han inte ens fattar det!

hadar cash

jesus. medelklass. det är er lekstuga, konferenser fulla, drypande av glimrande visioner om biståndsprojekt till afrika. det är era speglar ni bygger opp, ni ser er själva i dess facetter och ryser av välbehag, empatiska paroxysmer och altruistiska orgasmer. sen kommer gratismaten, gratisdrickat och gratisknullet. på konferansens andra dag har ni baksmälla, ågren och längtar hem till ”göteborgarn eller vem fan ni har som krockkudde i soffhörnet. medelklass, ni är patetiska.

antonina rivera

kyss mig i vilken vinkel du vill, med ord, sensuella antydningar, bleka utdragna drömlakan i blåton, dacke, jag är som snövits mor, jag frågar spegelbloggen varje dag, -vem är skönast i hela cyberrymden och det blir jag, med alla mina behag. oh dacke, snacke, glöm mig fort, för dig stänger jag min gyllene port.

LUNKENTUSS

det var det bästa jag hört, av er två senaste alltså, dacke verkar ju ha trasslat in sig i tubsockan, och tanten med koögonen som har bloggen, borde fräsas lite i vooken med lite billig olivolja…bigott blir resultatet.

Carina

Vad är det med Lunkentussen? Har du inte fått havre?

Nils Dacke

”Lunkentussen och ni andra i det biståndsindustriella komplexet, kom igen nu ge oss bra argument för att behålla biståndet i sin nuvarande utformning eller är det bara sarkasmer ni kan ge till oss och alla dom som borde ha fått bättre hjälp tidigare. Måste vara jobbigt att bli avklädda in på bara skinnet av en smart, snygg och välutbildad afrikanska.

Carina

Se där, det var ju kul!

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller skicka en trackback från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Obligatoriska fält *