Det är inte vårt fel

Skyll inte krisen på giriga direktörer skriver två av landets mest kända kusiner Jacob och Marcus i DN idag.  Kusinerna har varit flitiga i helgen och författat en lång debattartikel  där de verkligen slår huvudet på spiken.

Svenska politiker har inte skapat krisen. Men det har faktiskt inte det svenska näringslivet heller.

Nej precis. Det är just det som är kärnan i hela bonusdebatten. Direktörerna har inte skapat krisen genom sin girighet och de har inte heller skapat den högkonjunktur som föregått den. Belöningssystem som inte är rensade från den allmänna konjunkturens påverkan gör alltså varken till eller från. Belöningssystem ska fokusera på absolut avkastning i för hållande till konkurrenter och vara kopplad till mål som den individuelle direktören kan påverka.

Lösningen enligt kusinerna är samförstånd och gemensam problemlösning är receptet. Låter som Saltsjöbadsanda. Skicka ett sms till Borg:arna snarast – Finansminister Borg och LO Borg:en. Kolla med Poker Wallenberg. Han kan säkert fixa med arrangemangen på Grand Hotell i Saltis. Fast han kanske är stött för han inte fick vara med och skriva artikeln? Bjud in Ann Heberlin också. Hon kan prata om konsten att ta ansvar.  Det är några kapitel i hennes utmärkta bok som vi alla behöver läsa på. Hon förklarar också varför ett samhällsklimat där det blivit fult att skuldbelägga och där allt fler betraktar sig som offer för förtryckande strukturer förhindrar utveckling.

Spridningsknappar

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Kommentarer

5 kommentarer

Helena Palena

Det kanske helt enkelt trycks för mycket pengar i världen. Pengar utan värde. Pengar med luft i.

Välkommen att läsa mitt inlägg på Newsmill om Bo Lundgren och den finansiella avgrunden. Där får ni svaret. Jag ska tipsa Jakob och Markus oxå! Ni hittar länken under mitt sista inlägg. Har den inte i skallen just nu.

Ivar

Jag tänkte inte kommentera just denna artikel utan bara göra en så kallad ”spaning” 🙂

Varför skriver man blogg?

Jag undrar mycket över det, tyvärr har jag inte svar eftersom jag ju inte själv skriver någon.

MEN en sak som verkligen hedrar dig Carina är hur bra du svarar upp och förösker diskutera med de som kommenterar din blogg.

Du och jag tycker säkert inte alls lika (Vi känner ju inte varandra) men jag finner det underhållande att läsa dina betraktelser och jag finner dina kommenterar, på våra kommentarer, högst roande.

Å nu har det blivit en daglig ovana att kolla upp dina senaste alster, hå hå jaja.

Så det blev en hyllning och ett tack för många skratt och mycket intressant läsning.

Kanjidude

Utmärkt skrivet om ansvarstagande och rim och reson i belöningssystemen!

rad-ovan mitte-rand

killarna som föddes i sandlådan som hette klondyke, dvs där makten och flisen fanns, gullgossarna wallenberg är tillsammans med karriärmaffian i sosselådan, skyldiga till det
mesta som stangerat och försatt landet i ekonomisk förlamning. sätt igång och handla med länder som venezuela, en del afrikanska stater och andra som inte underställt sig en ideologilös kapitalism. makt är avgörande, enfald förgörande.

Länkar till detta inlägg

Läs mer om denna funktion

Stockholmsvänstern » Wallenbergarna har rätt i en sak, men drar fel slutsatser.

[…] Jacob Wallenberg och Marcus Wallenberg,Vi sysslar med olaga parkering medan man rånar oss,Det är inte vårt fel,Så går alliansen vidare,Vems fel är krisen?,Drev, opinionsläge och valfrihet,De flesta fattar […]

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller skicka en trackback från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Obligatoriska fält *