Social autism

Dystert att höra riksdagsmännen/kvinnorna tjafsa om vems fel det är att bonusarna är hialösa. Karin Pihlsäter är bäst. Staten måste föregå med det bästa exemplet. Väl talat.  Få se om man nu tänker göra det i Teliasonera & Nordea. Politikerna borde diskutera vad man ska göra för att få fram bra och ändamålsenliga ersättningssystem.  Vi får väl se. Jag är skeptisk. Vill ni veta vad ni ska göra? Gör som Larz Kristerz!

Jag måste Ringa Carina , Får inte glömma det
Ge mej ett par minuter, sen så får vi se
Och jag hoppas jag får svar, och jag hoppas att hon hör
Jag måste ringa Carina, så får vi se hur jag gör.

För Carina har humör, hon får alltid som hon vill
hon bestämmer hur vi gör, mens jag försöker en gång till

Åsa Lindeborg myntade ett bra uttryck i morronsoffan idag. Social autism. Förefaller vara en utbredd åkomma både i politiken och i näringslivet.

Detta innebär ett styrelseuppdrag:

Som ledamot är man en sk syssloman som har fått ett uppdrag av en huvudman. Även verkställande direktören får betraktas som en syssloman. De får självständigt handha bolagets angelägenheter enligt de instruktioner som huvudmannen fastställt. För både styrelse och verkställande direktör finns en långt gående lojalitetsplikt
som innebär en skyldighet att alltid verka för bolagets bästa även om det inte är specifikt uttryckt i Aktiebolagslagen. Styrelsen i ett aktiebolag har en styrfunktion och en kontrollfunktion.

 För övrigt anser jag att om Wanja LundbyWedin ska avgå så ska bannemig en helt gäng andra sömntutor i företagens styrelser också göra det.  Med sådana (parti) vänner hon har behöver hon inga ovänner.

Vänta! Nu säger Pihlsäter en ny pärla:

Kastar man skit i fläkten är det bäst att ducka

Nu ska jag gå och träffa några av mina favorit gubbar och diskutera vem som är börsens bästa ordförande.

Spridningsknappar

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Kommentarer

7 kommentarer

Nils Dacke

Jag hörde också Dr. Linderborgs teori om social autism och den är omstridd i forskarvärlden. Det finns en annan om fysiska handikapp som ger social stigma i vuxen ålder hos dessa herrar.

A

Visst är detta en intressant diskussion. Men för mycket fokus på mottagarna och för lite på beslutsfattare typ Marcus Wallenberg. Var är hans förklaring till debaclet i SEB? Han verkar dessutom dövstum numera.

Nils Dacke

Problemet i Sverige är inte att vi har för många Wallenbergare utan att vi bara har Wallenbergsfären som totoalt dominar Näringslivet. Sedan är det stora problemet det anonyma kapitalet dvs alla vi so sparar till pensionen via bolag som AMF och även Folksam som i sin tur har tjänstemän som förvaltar våra pengar och de är hellre kompisar med de andra tjänstemännen än med oss den grå massan som äger dom. Detta är ett STORT problem över hela västvärlden att aktier i för stor grad ägs indirekt och ägarinflytandet blir obefintligt.

Jag hoppas att diskussionen i svallvågorna efter detta kan komma in på de principiella frågorna och att vi som kunder till finansbranschen kan få fler alternativ.

rad-ovan mitte-rand

ju mer gratifikationer desto sämre jobb, för då behöver dom inte sköta sig, ålderdomen är tryggad ändå med alla förmånsavtal dom fått. svält ut toppen och vi får en mer komplex och nyskapande tillväxt på produktinssidan.

Carina

Till rad-ovan: Äntligen en bärande tanke! Hungriga vargar jagar bäst. Trixet är att hålla dessa hungrig utan att de smiter.

Nils Dacke

Trust the force Carina, trust the force of market economy!

rad-ovan mitte-rand

nils dacke verkar ha hamnat i den friedmanska fällan, ja hur som helst det finns nästan ett obegränsat antal dreglande vargar som står i skogsbrynet och sneglar efter ngt att äta, deras nackdel är att dom är okända för dom feta husvargarna , som slutat jaga, men tyvärr har hägnat alla bytesdjuren på sina gårdar, dvs eliten utgör såväl trådar som signalsystem i den lilla/corporativa svenska ankdammen. att någon egentligen behöver dom tjocka inavlade vargarna är tveksamt, se på den nylibera dikeskörningen, men systemet släpper hur som helst inte in några nya, det skulle innebära ett för stort systemskifte (ekonomiskt) för dom.

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller skicka en trackback från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Obligatoriska fält *