Därför har jag alltid hela trosor

Gott råd till alla som sitter i en styrelse:

Skumma  texten i årsredovisningen men läs noterna tre gånger

Annars kan det bli hiskeligt dyrt.

För någon månad sedan var jag inbjuden att vara med på ett LO seminarium som handlade om Maktelitens inkomster. Meningen var att jag skulle kommentera resultatet. Jag gjorde genom att på förekommen anledning hänvisa till att ”Girighet är en dödssynd men det är Avund också”. Detta seminarium blev lite av ett startskott på vinterna bonusdebatt. Wanja Lundby-Wedin var naturligtvis huvudtalare på denna tillsättning. Hon berättade då en historia från sin ungdom. Hon beskrev den ”Arbetarmoral” hon var uppväxt med. Jag såg att några i salen skruvade lite besvärtat på sig. Men  hennes övertygelse smittade av sig. Det var den där storyn om hur hennes pappa alltid sa till henne att det var viktigt att ha hela och rena underkläder på sig, ifall man hamnade på sjukhus. Annars skulle man få skämmas.  Jag tror verkligen att hon menade vad hon sa. Alla gånger jag träffat på henne har hon gjort samma ärliga och genuina intryck. Jag tror  därför faktiskt inte att hon narras när hon säger att känner sig  lurad.

Någon vecka efter detta träffade jag på henne igen.  Jag ville liksom säga till henne att det där med arbetarmoral och hel och ren kändes rätt charmigt men trots det lite antidaterat. Jag sa därför till henne att jag hade samma uppfattning som hon beträffande vikten av att vara hel och ren inunder. Hon nickade intet ont anande.  -Men mina motiv var lite annorlunda än dina. Hon la huvudet på sned, och indikerade intresse. – Jag tänkte inte så mycket på sjukhus och sånt, utan jag var mer angelägen om att ha hela trosor på mig ifall jag skulle ”get lucky” och bli uppraggad.  Ett dumt skämt, hon garvade  inte ihjäl sig men hon tog det med fattning och gav mig inte sparken.

Ja, detta var min Wanja spaning för idag. Nu får vi se vad Bäckstöms revisorer kommer fram till. Beträffande Elmehagen som jag elakt skämtat med så kommer jag att bli rätt förvånad om han gjort något som inte var helt enligt alla regler. Jag tror helt enkelt att han på grund av att han vill måna om sin unga familj har gjort något som må vara omoraliskt men inte brottsligt.

Låter Robert Zimmerman avsluta det hela. (Jag har varit på en alldeles underbar konsert med Bobban och kan inte låta bli)

Well you started off with nothing
and you’re proud that you’re a self-made man
and your friends they all come crawling,
slap you on the back and say

Clowns to the left of me!
Jokers to the right!
Here I am stuck in the middle with you.

Taggar: ,

Spridningsknappar

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Kommentarer

14 kommentarer

Peter Ingestad

Jag skiter väl i att HON är ”olycklig”. Det är OSS det handlar om.

Det är inte Sonja-Vindby-Luddin som blivit grundlurad av AMF. Det är hon som grundlurat oss.

Snacka om att kasta sten i glashus!!!

Johnny

antidaterat???

Carina

I betydelsen något man skriver under på i efterhand.

Ivar

Hel och ren under!

Märkligt men min moder (som är född 1930) har alltid sagt till oss barn det samma.

”Man skall vara hel och ren under om det händer något, så man inte behöver skämmas”

Fast jag gillar nog din tolkning bättre 🙂

www.kentpersson.se

Tack för ett underbart blogginlägg 🙂 Det kan bara vara en tidsfråga innan Wanja tvingas att avgå, idag eller imorgon.

Carina

Tack men missförstå mig rätt. Jag ger faderullingen i politiken. Vem som är LO-ordförande är inte min påse. Det lilla jag har sett av Wanja som ordförande (och arbetsgivare) i ett av de bolag jag jobbar för är har varit bättre än genomsnittet i den ligan. Hon är engagerad och intresserad. Jag skulle däremot välkomna ett AMF som ville sätta ner foten tydligare som ägare.

Carina

Ivar: Varför är jag inte förvånad? 😉

rad-ovan mitte-rand

hm, det saknas en ton av verkligheten, den tonen skulle jag vilja beskriva som en blandning av gammaldags humanism, det som en del filurer trodde på en bit in på sjuttiotalet, och en kulturell behaglig snårighet. men sånt sysslar ni väl med på privata tillställningar, ungefär som människor gjort efter goda ansträngningar. men en sak gör dom flesta av er (elité) rätt
odrägliga, det är fenomenet att tjäna pengar utan synergi, till bl.a. det jag dillade om inledningsvis och nu ska jag fortsätta lira min pokerturnering .. hej då mitt allra finaste lilla par av rådjursögon.

rad-ovan mitte-rand

are u talking to me?? ok råddjursöga, jag har fattat att du är en helgjuten tant. och det är jag också .. höll jag på att säga, men till saken nu, hur i hela fridens namn tar du dig fram, vilket bränsle går du på, är hela din själ, räknestickan och sexualiteten, lokaliserad i huvudet, det må jag säga, roligt för dig .. obegripligt för mig. men enrgierna fördelar sig olika för oss. en hund en katt och tusen drakar på gärdet och slutligen lämnar jag kvar en doft av orienten i din lurviga bidjar, nu ska jag gå och susa.

Carina

Till rad-ovan mitterand: Que? Jag brukar kallas Ko-öga inte rådjursöga. Och jag undrar också vad du går på.

rad-ovan mitte-rand

ja det här får bli min sista kommentar på din blogg, du är tyvärr den typ av karaktärer jag försökt inringa med mina kommentarer, ett kulturellt fnöske.

Carina

till rad-ovan Tack för det. Jag är för korkad för att begripa vad du menar så varför kasta pärlor för svin? Sprid dina visdomsord på annat håll.

rad-ovan mitte-rand

här kommer den allra sista lilla tistel sporen i dina trosor, att dom förresten fått flest kommentarer beror på att sex är basic, det är det som alla (inklusive mig) ”tänker mest på. om vi ses nån gång ska du ha klart för dig ATT jag är väldigt blyg, ajjöken.

Carina

Till blyger: Du lovar och lovar och lovar…

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller skicka en trackback från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Obligatoriska fält *