Jacob Wallenbergs mamma är förbannad…

… och det har hon anledning till.  JW säger i SVT Agenda:

Tanken var att hon (Falkengren alltså inte mamman)  skulle få mindre i handen med det nya systemet än det gamla. Men vi klarade inte av att kommunicera detta. Nu gäller det att laga efter läggning och gå framåt.

Poängen var att det var den rörliga lönen skulle sänkas.

Bonus är den 13 månadslönen. Annikas bonus är inte det utan den är 12 månader. Det är bonus ordet som det är fel på. Någon konkurrent kan komma att ta våra bästa.

Suck och stön! Läs er egen årsredovisningCecilia Aronsson från Veckans Affärer  efterfrågar vilka jobb det är som de kan komma att gå till. Var finns de arbetsgivare som IDAG vill betala 18 Mkr för en bättre begagnad bank VD? Det är en mycket bra fråga. Särskillt som det snarare är kunderna som vill byta bank.

Det är inte ett kommunikationsproblem, även om den bristfälliga kommunikationen bidragit. Det är ett systemfel. Det är inte rimligt att betala ut rörlig lön när aktieägarna fått betala Big Time! En rörlig lön kan vara OK om ni kan visa varför den är bra för aktieägarna. Annars är den inte OK. Det är inte heller OK att att undvika att svara på en rak fråga på en bolagsstämma om hur mycket man tänker höja den fasta lönen. Att laga efter läge är en bra princip. Men analysera läget först innan ni lagar en svårsmält rätt med inbakad bonus.

Spridningsknappar

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Kommentarer

2 kommentarer

Ivar

Faktum kvarsrtår

Jag som medborgare gillar Bonus bättre än Aktieutdelning.

Bonus = 70 % Skatt
Aktietutdelning = 30 % Skatt

Jag som aktieägare gillar aktieutdelning bättre

Då uppstår frågan vad är jag mest? Medborgare eller aktieägare?

Inte helt lätt att avgöra, då man genom AP fonder och andra liknande fonder har en stor del av sin pension i aktier……..
Plus att man kanske har både Aktier och fonder utöver det.

Alla har en egen agenda……

rad-ovan mitte-rand

just det, egen agenda ska det vara och en veranda med havsutsikt i båstadtrakten. herregud är det inte kul med etik längre, det skulle väl vara något för trötta massingar, stretcha ut bonusfläsket och känna den kittlande oron i att inte riktigt göra det som man förväntar sig av sig själv. överge den vanliga ekorren som svänger på klacken och går till ruta A och ser över sin ekonomiska solvens, dess utvecklingspotential och sedan .. vips .. trycka på rätt knapp för att sen skyndsamt gå hem och korka opp en pava rött tillsammans med hälften, oh det är mitt liv inga moraliska stretchar, bara skojsiga slaps i fejan på någon som inte var beredd, när ska guldgossarna och gummorna bli vuxna någon gång? kika i stjärnorna efter det, dimman ligger lågt över ekonomins disneyland.

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller skicka en trackback från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Obligatoriska fält *