Näringslivets trollerilåda

Rörlig lön tas bort och sim sala bim så blir hemsk bonus plötsligt okontroversiell fast lön. Lite högre visserligen men det märker nog ingen. Detta lilla trix är tydlien senaste modet.  SEB har viftat med staven och då misstänker man att det är fler som kommit på samma ljusa ide. Volvo och Industrivärlden har samma trollerilåda i sin ägo.

För SEB innebär det här att man inte kan vara med i Bankstödsprogrammet. Kapitaltillskottsprogrammet kanske de platsar i men bara om lönen redan var höjd den 9 februari. Frågan är vad Borg och Odell tycker. De krävde av deltagande banker  att de skulle införa stopp för bland annat bonusar och andra ersättningar för företagsledningen.  Att baka in bonusen i den rörliga lönen kommer att bli mycket svårt att förklara och många kommer att känna det som att bankdirektörerna har försökt luras. Snus är snus om än i gyllne dosor.  Extra trist är det denna gång även för mig. Jag ställde faktiskt  en fråga på bolagsstämman om hur mycket man tänkte höja den fasta lönen nu när bonusen togs bort. – Marginellt, var det svar jag då fick.  Allt är relativt men minst 700 000 kr platsar inte som marginellt för mig. Bloggposten  finns här.

Fortsättning följer med all sannolikhet.  Det finns all anledning att syna ersättningspolicys extra noga i sömmarna denna vår.

Spridningsknappar

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Kommentarer

4 kommentarer

Ivar

Jag skiter lätt i vad andra tjänar men i lilla Sverige är det ju ett stort brott (ja nästan lika stort som att ladda ner Musik från internet eller att köra för fort på motorvägen) att tjäna för mycket.

DET sagt så är det ändå synnerligen korkat av Bankdirektörerna att just NU höja sin lön.

Nog måste även dom vara ”lite” street smarta….

Carina

Ja vilken timing! Kolla morronsofforna i morron. Husky ska enligt uppgift vara där och förklara sig. Jag tackade nej pg av Amsterdam och rekommenderade dem att ta in Illern ist.

hansolov

Snälla Carina, är du inte litet petig nu? Har du INGEN koll på hur dyrt det har blivit att åka på bankdirektörsmässiga utlandssemestrar nu när kronan fallit? 28% kompenserar väl nätt och jämnt valutaförsvagningen och vem – ärligt talat – när bankchefsmamma är hemma så litet med familjen, vill försaka livets goda under den så begränsade kvalitetstiden? Have a little faith, Fallenberg och Walkenberg vill naturligtvis vårt bästa på lång sikt. Osäkert hur lång, bara.

Carina

Ja men äsch, tänkte inte på det! Du får komma ihåg att jag är em rätt korkad skånska som inte ens begriper att marginellt är samma som en tredjedel. Ps såg att du skriver krönikor nu, och jättebra sådana dessutom! Kul! ds

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller skicka en trackback från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Obligatoriska fält *