Konsten att göra en tavla

När fan blir gammal sägs han bli religiös.  Hur det förhåller sig med den saken har jag ingen kännedom om eftersom nämnde demon inte ingår i min bekantskapskrets. Jag har dock noterat ett annat intressant fenonmen i min pågående antropologiska studie av näringslivs män.  Jag fick ett mail häromdagen från en avgående ärrad hjälte i pensionsbranschen. Han meddelade att han avsåg att upphöra med operativt arbete, ta några väl valda styrelseuppdrqg och för övrigt ägna sig åt att studera. Inte då som jag trodde, fortsätta att förkovra sig inom finansiell teori. Nej han ska börja läsa FILOSOFI. Låter väldigt spännande må jag säga.  Jag ägnade flera minuter åt att fundera över vilka intressanta diskussioner som kommer att utspela sig i lärosalen när hans erfarenheter stöts tillsammans med studenter i tjugoårsåldern. Men han är inte ensam. Under det senaste året har min gode vän Skandiadirektören låtit flitens lampa lysa över kurslitteratur i psykologi.  Han har underhållit sin vänkrets med målade beskrivningar över hur han chockerat sina medstudenter och lärare genom att dyka upp iklädd blå uddakavaj och skor med tofsar på. Denna typ av klädsel bryter bjärt i en  en miljö där dresskoden fortfarande går i plyschens tecken.  Han är nu på god väg mot sin legitimation och har just börjat ta egna patienter.  Det är en lång väg, värd att beundra,  för en man som inte alltid gjort sig känd för sin lyssnande förmåga.  Även min vän Bonusklipparen har sadlat om. Möjligen beror hans nyvaknade intresse för studier på att bonusar för hans del är färdigklippta men det är ändå uppiggande att höra homom lägga ut texten om senmedeltida mariaavbildningar och feministisk konstteori samt det eventuella värdet av graffittikonst.   Nu väntar jag bara på att min vän Konstprofessorn ska börja studera optionsteori.

Det är inte handlingen utan verket som ställs ut, säger den fiiina konstkritikern, appropå Konstfackselevers alster. Det låter bekant på något sätt. Denna förmåga att finna välklingande ursäkter för tvivelaktiga handlingar. Här kan affärsvärlden och de sköna konsterna verkligen mötas.

Spridningsknappar

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Kommentarer

2 kommentarer

Bettan

Fantastisk berättelse!
Då inser jag att det aldrig är för sent att sadla om.
Kanske vore något att tänka på då jag känner mig mätt på mitt jobb.
Tack för att du delade med dig av detta!

Carina

Varför inte prova en kurs hos Aktiespararna? Aktier är faktiskt väldigt roligt och inte alls läskigt och farligt bara man anpassar risken till vad som känns OK. Det viktigaste är dock att det finns hopp för oss alla.Tröttnar man eller får sparken kan man alltid göra något annat.

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller skicka en trackback från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Obligatoriska fält *