Behöver Janne Josefsson gå i terapi?

 Åsa Lindeborg skriver om ”Janne Debatt” i sin kolumn. Det hon formulerar är nog det som många tänker – Varför ska jag åka till Göteborg och bli utskälld? Ja, varför ska man det? Jag tycker, trots min egen lama insats i programmet, att man ska det. Det är en skyldighet du har om du väljer att delta i den offentliga debatten.  Det är inte alla förunnat, om ens önskvärt, att ha de verbala förmåga som krävs för att fixa dessa offentliga stormöten men det är inte orsak nog för att backa ur. De som har skrivandet som yrke har samma fördel i sina krönikor och artiklar. Då är de på hemmaplan och slipper ofta stå motsagda. Men jag tror att Åsa Lindeborg har rätt i en sak. Janne Josefsson har nog en liten släng av hybris. Som bevis på detta skickade han mig ett signerat foto PÅ SIG SJÄLV efter det att jag varit med i programmet. Jag har själfallet ramat in det och hängt det på väggen. Puss på dig Janne! Trots sitt stora ego tycker jag att han är just en sådan journalist som Sverige förtjänar. Jag har gillat honom ända sedan han, tillsammans med Mats ”Fiendens Musik” Zetterberg, skrev den otroligt underhållande intervjubokenBehöver vänstern gå i terapi1976.

PS:  Visste ni att Janne är utbildad Markandsekonom? Vill ni veta mer om honom läs Christer Berglunds fängslande bok ”I dödens väntrum”. ett helt kapitel avhandlar Jannes liv och leverne.  Även Åsa Lindeborg verkar vara en spännande person. Hennes bok, ”Mig äger ingen”, som sägs handla om hennes pappa är egentligen en självutlämnande berättelse om Åsa. Läs den. Och säg sen att ni inte vill se en debatt mellan Janne & Åsa på temat socialism!

Spridningsknappar

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Kommentarer

4 kommentarer

A

Hej igen,
Håller inte med dig.
Varför skall människor luras till hans program för att bli offerlamm och förnedras.
Hans extremt dåliga etik har jag upplevt på nära håll när han hotade en släkting till mig för att hon skulle deltaga i hans program. Annars skulle han minsann publicera fula passbilder och sätta åt henne. Kul kille!!
Vill också ta upp frågan om vem som skall granska journalisters usla arbetsmetoder och taskiga etik,’
Branschen verkar ju definitivt inte ha någon självreglering eller självkritik över huvud taget.
Pressombudsmannen Yrsa Stenius är ett uselt socialdemokratiskt skämt. Hoppas hon själv blir granskad vid tillfälle.
Bästa granskare är nog idag P1:s Medierna som i alla fall klarar att hantera två ståndpunkter.
A

Carina Lundberg Markow

Jag håller helt med att det är fel att hota. Det är tyvärr inte helt ovanligt att journalister kommer med den här typen av påtryckningar. Det var därför bra att Åsa Linderborg beskrev sina kontakter med redaktionen. Det kan kanske medverka till att de blir försiktigare med sådana metoder. Jag tycker dock att man kan ställa höga krav på medverkande på makthavare och andra personer som offentligt har gett utryck för tydliga åsikter som t ex journalister. Dessutom tror jag man skulle komma längre genom att öppna för en sansad diskussion. Medierna i P1 har en bra och balanserad ansats, det tycker jag också.

A

Tyvärr finns det inget medium för självkontroll av journalistisk verksamhet. Ofta när övertramp begås så gömmer sig medias företrädare bakom meddelarskydd etc. Ta exempelvis fallet med Trond Sefastsson där journalistförbundet på allvar tog Sefastsson i försvar genom att hänvisa till att meddelarskyddet kunde kränkas. I så fall kan ju en journalist aldrig granskas……. Inte ens om det är bevisligen brottslig verksamhet. Alltså kan klickjournalistik på nätet inte ens behöva vara sann….
Pretty scary tycker jag……..

Var fick vi en debatt om Sefastssons agerande???? Kanske något för Josefsson att borra i

Carina

I takt med att öppenheten ökar i samhället borde också jounalistiken jacka upp sin självkontroll. Sefatsson-affären är ett bra exempel på detta. Men journalisterna är dessvärre inte ensamma. Min egen bransch, finansbranschen har också en del att lära inom området självkritik.

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller skicka en trackback från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Obligatoriska fält *