Vem Vågar Vägra Varsel?

Varslen om uppsägning sprider sig som en löpeld över våra krisdrabbade företag. Senast Volvo Lastvagnar.  Över 35 000 personer har enligt SvD varslats i år och med dagens två mega varsel Volvo och TeliaSonera borde siffran vara uppe i 40 000 .  Liknar detta endast ”Finanskris”? Nej, det är nu allt mer uppenbart att problemen i det finansiella systemet påverkar oss alla i offentlig såväl som i privat tjänst.  Jobben är heller inte nog. Pensionerna och vårt sparande sjunker till nya bottennivåer. I kväll ska jag med bakgrund av de tilltagande problemen diskutera hur stora OPM:are dvs fonder som förvltar andra människors pengar, ska kunna agera som ansvarsfulla ägare.  Inte för att detta kan trösta alla de varslade men eftersom OPM:are tillsammans äger en tredjedel av de svenska börsföretagen kan det vara på sin plats.

Taggar: ,

Spridningsknappar

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Kommentarer

2 kommentarer

m00ns

Liknar detta endast “Finanskris“? Nej, det är nu allt mer uppenbart att problemen i det finansiella systemet

Läste den hos Svensson
Först hostade jag till lite och tänkte att näe finanskris kan väl ingen tro att det ”bara” är. Men sen gick tänket igång och du kan ha rätt finns nog folk som fortfarande tror att det är en lite ”finanskris” som när månadslönen inte räcker hela månaden. Det här är bara början av den kris som är på väg. Skulle gissa att från varje ”stöd krona” satsas tills den får effekt är 6-12 månader och än har jag inte sett några stöd kronor gå iväg dit dom ska.

Carina

Nä fy sjutton det blir bara värre och värre. Nu kommer turen till den offentliga sektorn med Karolinska som första offentliga ”varslare” ut. Tyvärr är det nog bara början. Landstingens finansiella ställning är om möjligt ännu värre än verkstadsföretagens. Jag minns med en rysning hur det var i början på 80-talet. Beredskapsarbete ve och fasa! Det kommer att bli avgörande för oss alla vilka åtgärder som kommer från politiskt håll. Ännu har vi inte sett mycket av den varan varken från det gamla eller nya arbetarpartiet.

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller skicka en trackback från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Obligatoriska fält *